Wachtdienst

APOTHEEK
Heeft u buiten de openingsuren dringend een apotheek nodig?
Raadpleeg www.apotheek.be of bel naar het nummer 0903 99 000 (1,5 €/minuut) en vind de apotheek in uw buurt met wachtdienst.

Opgelet! Maak geen misbruik van deze wachtdienst, deze is ENKEL bedoeld om te beantwoorden aan dringende medische behoeften en zorgen die NIET kunnen worden uitgesteld tot de dag nadien.
Voor elke prestatie gedurende de wachtdiensturen mag uw apotheker een wettelijk bepaald wachtdiensthonorarium aanrekenen. Wanneer het gaat om een dringend terugbetaald geneesmiddel dat door de arts is voorgeschreven, dan wordt dit honorarium volledig door de ziekteverzekering gedekt. In alle andere gevallen (een niet-dringend voorschrift, niet terugbetaalde geneesmiddelen of producten die niet op voorschrift zijn,…) is het wachthonorarium voor rekening van de patiënt. 

DOKTER
Telefoonnummer 1733

Inwoners uit de regio Meetjesland die tijdens het weekend of op feestdagen ziek zijn, kunnen terecht in een huisartsenwachtpost. De VZW Huisartsenwachtpost Meetjesland is gevestigd bij de spoedgevallendienst van het AZ Alma te Eeklo.
Tijdens het weekend is de wachtpost open vanaf vrijdagavond 19u tot maandagmorgen 8u.
Op feestdagen is dat vanaf 19u voor de feestdag tot 8u de dag na de feestdag.
Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag avond/nacht kunt u een huisarts van wacht ook via het nummer '1733’. contacteren.