Sinds 2017 is onze apotheek aangesloten bij Zorgpunt. Hiermee hopen wij nog meer tegemoet te komen aan de noden en wensen van onze patiënten.

Ga naar zorgpunt.

WAT IS ZORGPUNT ?

Zorgpunt is een uitleendienst voor thuiszorgmateriaal. Wij leveren 7 op 7 aan huis. Zorgpunt hecht veel belang aan kwaliteit: u kunt rekenen op het nieuwste materiaal, gereinigd volgens de hoogste standaard.
Onze prijzen liggen volledig in de lijn met andere zorgwinkels ( mutualiteiten).

ASSORTIMENT

 • Verhuur en verkoop : Elektrisch verstelbaar ziekenhuisbed, bedtafel, anti-decubitusmatras, relaxzetel, toiletstoel,  hometrainer, looprek, rollator, rolstoel, scooter, aerosoltoestel, krukken, afkolftoestel … Huurprijs per dag, geen waarborg.
 • Bent u minder mobiel ? Dan hebt u waarschijnlijk recht op een gratis, volledig terugbetaalde rollator, rolstoel of scooter. Vraag uw arts om de betreffende bijlage in te vullen.
  Deze documenten kan je hieronder downloaden of vraag een exemplaar in de apotheek. Wij zorgen voor de verdere administratie en de levering van uw hulpmiddel.
 • Gratis aflevering stoma-materiaal, urinezakken, penishulzen, … Jaarlijks voorschrift van de huisarts volstaat. Gratis aflevering sondes voor autosondage. Maandelijks voorschrift en attest is hiervoor noodzakelijk.
 • Incontinentie materiaal. Hartmann en AMD aan – 40 %, Tena aan – 20 %. Wij helpen u in alle discretie bij het kiezen van het juiste product. Wij bieden u stalen aan om uw keuze te vergemakkelijken.
 • Installatie personen-alarm
 • Thuishulpmiddelen, wandelstok, douchestoeltje, badzit, bedtafel, oefenfietsjes, toiletverhoger ....
  www.gohy.be
 • Installatie traplift Stannah. Vraag vrijblijvend een offerte.

Patiënt bij ons? Dan kan u er sinds 1 oktober 2017 voor kiezen om Kristel Bollengier, apotheker titularis, aan te stellen als uw huisapotheker. Zij wordt uw vertrouwde apotheker die uw medicatie opvolgt en u begeleidt bij het goed gebruik van uw geneesmiddelen. Zij is ook de contactpersoon bij wie uw andere zorgverleners terecht kunnen voor informatie over uw medicatie.

HOE KIEST U EEN HUISAPOTHEKER?

Kom langs bij apotheek Bollengier en onderteken samen uw “huisapotheker-overeenkomst”.

Wat houdt dit in?
• Apotheker Kristel houdt een overzicht bij van alle geneesmiddelen die u inneemt. Ook de niet voorschriftplichtige medicatie of voedingssupplementen worden bijgehouden in uw farmaceutisch dossier.
• Er staat ten allen tijde een medicatieschema voor u klaar.
• Kristel staat in voor een persoonlijke begeleiding afgestemd op uw noden en begeleidt u in het goed gebruik van uw geneesmiddelen.
• Zij werkt samen met uw huisarts en andere zorgverleners en is dé contactpersoon voor info over uw medicatie.

Kom langs bij Apotheek Bollengier om onze overeenkomst te ondertekenen!
 

Een handig overzicht van je gezondheid vind je online op www.mijngezondheid.belgie.be. Je vind er o.a. je medicatieschema, vaccinaties en info over bevolkingsonderzoeken.

Bij ons kan u terecht voor steunbandages, steunkousen, aderspatkousen… Hiervoor komt u het best eens langs in de apotheek zodat de juiste maat genomen kan worden. Ook steun- en compressieverbanden behoren tot ons aanbod.

www.bota.be
https://pushsports.eu/nl
https://www.vitamed.be/n/sigvaris.html

Onze apotheek biedt de mogelijkheid tot individuele medicatievoorbereiding (IMV). Dit ten dienste van woonzorgcentra maar zeker ook voor de individuele patiënt.

Wat houdt dit concreet in?
Er wordt een elektronisch medicatieschema opgesteld voor de patiënt rekening houdend met geneesmiddelinteracties, dubbelmedicatie, juiste innamemomenten. Vanuit het medicatieschema worden de geneesmiddelen per innamemoment apart verpakt via robotisering. Op iedere individuele verpakking worden de belangrijkste gegevens vermeld waaronder de naam van het product, dosis, dag en tijdstip van inname (zie foto).
De gefractioneerde medicatie voor individuele patiënten dient wekelijks in de apotheek afgehaald te worden. 

Fractionering

Blijf tevens op de hoogte van tijdelijke acties, nieuwe producten, sluitingsdagen via onze facebookpagina en instagram!

Wanneer je door omstandigheden niet in de mogelijkheid bent om je medicatie zelf af te halen in de apotheek, kunnen de geneesmiddelen aan huis geleverd worden. Bijvoorbeeld bij ernstige ziekte, problemen door ouderdom,…

De levering gebeurt op een afgesproken tijdstip en altijd door iemand van ons apotheekteam, wat een garantie geeft op de juiste informatie en begeleiding van je medicatie.

De levering is gratis.

Je kan van deze service gebruik maken als aan volgende voorwaarden voldaan is:
◦Onze apotheek is je huisapotheek, met andere woorden je bent vaste patiënt in onze apotheek.
◦Je woont in de gemeente waar onze apotheek gevestigd is.
◦Je bent niet in de mogelijkheid om de geneesmiddelen zelf af te halen en je hebt ook niemand die dit voor jou kan doen.

Meer informatie? Contacteer ons telefonisch (09 357 35 24) of via mail info@apotheekbollengier.be
 

Thuislevering

Ken je onze afhaalkastjes ? Ben je risicopatiënt of geraak je er niet tijdens de openingsuren ? Mail of bel onze je voorschrift of bestelling door. Je ontvangt een betalingslink en een code en je haalt je bestelling af wanneer het jou past ! Ook dit past in de strijd tegen Corona #apotheekbollengier #uwgezondheidonzezorg

Afhaalkastjes

Bent u geïnteresseerd in een product dat wij niet in ons gamma hebben? Geen zorgen! Wij kunnen dit product gemakkelijk voor u bestellen. Wij worden meermaals per dag beleverd, dus meestal heeft u het product nog dezelfde dag in handen. Gaat het over een product dat niet in België beschikbaar is, dan kunnen wij dit vaak via de internationale apotheek bekomen. Afhankelijk van het land van herkomst duurt dit enkele dagen.

Neem contact met ons op.

Vertrekt u op reis en heeft u graag voor elke situatie het gepaste medisch materiaal of de nodige medicatie bij u? Met behulp van onze checklist kan u nagaan of u volledig uitgerust bent om zorgeloos op vakantie te vertrekken. Ook thuis zijn we graag voorbereid op alle mogelijke omstandigheden. Ook hiervoor hebben wij een checklist opgemaakt voor u.

Huisapotheek/reisapotheek

Breng uw vervallen of ongebruikte medicatie bij ons binnen! Op deze manier kan de medicatie op een veilige manier vernietigd worden zonder schade te berokkenen aan het milieu. De verpakking en bijsluiter mag bij het papier. Verbandmiddelen, cosmetica, babyvoeding, vitaminen en kruidenproducten behoren niet tot geneesmiddelen en mogen dus wel bij het gewone restafval.

Vervallen geneesmiddelen