Wie zijn we

Wie zijn we

Wij staan ​​in voor de gezondheid van de patiënt door een veilig en doelmatig gebruik van medicatie.

Klantvriendelijkheid, farmaceutische zorg en productkeuze op wetenschappelijke basis zijn onze belangrijkste pijlers.

Daarnaast willen we ook een vertrouwenspersoon zijn, die doorverwijst indien nodig, chronische ziektes helpt herkennen en een gezonde levenstijl aanmoedigt.

Ons team bestaat uit  Kristel Bollengier, apotheker-titularis , KULeuven 2000 en  Brecht Vande Neste, apotheker UGent 2019 en Louise Devlieger, apotheker UGent 2021.

Om een ​​zo goed mogelijke zorg te kunnen geven, worden continu bijscholingen gevolgd. Met de grootste zorg bereiden wij uw magistrale bereidingen en geven we graag een extra woordje uitleg bij het gebruik van nieuwe geneesmiddelen.

Bent u chronische patiënt? Dan begeleiden wij u graag als uw huisapotheker . Wij maken uw medicatieschema op en maken ze toegankelijk voor arts en ziekenhuis. We controleren bij elke aflevering de juistheid van uw geneesmiddelen, interacties, dosering, gebruik, enz. Zo krijg je telkens de medicatie die jij nodig hebt.

Ontdek de veelzijdigheid van onze apotheek in dit filmpje.

We bieden een luisterend oor en stellen gerichte vragen om u een geschikt product op maat te adviseren of raden u op basis van de bekomen informatie aan om een arts te consulteren. Daarnaast geven we u deskundig advies over de werking en het correct gebruik van jouw medicatie.

Iedere huid is verschillend, daarom bieden we u een ruim aanbod aan verzorgingsproducten van meerdere gamma’s om tot de ideale verzorging voor uw type huid te komen. Voor elk wat wils: jong of oud, van acné tot de eerste rimpeltjes, een droge of vette huid… samen met u gaan we op zoek naar de geschikte producten voor uw dagelijkse verzorging. Bovendien beschikken we ook over verzorgingsproducten die aangepast zijn voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen.

U vindt bij ons het volledige gamma van Avene, Louis Widmer, Eucerin, Bioderma & Dermalex.

U vindt bij ons ook het volledige gamma van Cent pur Cent. De make-up lijn van Cent pur cent staat voor 100 % puurheid, 100 % zuiverheid, 100 % gezondheid en 100 % kwaliteit. De poeders bestaan uit 100 % natuurlijke mineralen, zoals Mica-mineralen, afkomstig uit de gebergtes van Peru. Cent pur cent is dus 100 % natuurlijk zonder toevoeging van schadelijke stoffen zoals talk, parfum, niet-natuurlijke olie of kleurstoffen. Daarom is Cent pur Cent geschikt voor elke vrouw en elk huidtype.
Regelmatig organiseren we workshops om het gamma te leren kennen. Stuur gerust een mailtje indien je hiervan op de hoogte wenst gehouden te worden.

http://www.centpurcent.com

In de apotheek is een ruime kinderhoek voorzien om aan de behoeften van uw kleine spruit te voldoen. Zowel babyvoeding, flessen en zuigspenen als fopspenen en verzorgingsproducten behoren tot het assortiment. Ook voor een droog of atopisch babyhuidje zijn er aangepaste producten te verkrijgen. Daarnaast helpen we u graag bij typische babyproblemen zoals luiereczeem, krampjes, eerste tandjes, …

Wij zijn fan van ons verzorgingsgamma Mustela ☺. Het volledige gamma van Medela vind je ook bij ons. Je kunt bij ons ook terecht voor het huren van een Medela Symfony afkolftoestel en/of aankopen van alle toebehoren.

Wij bieden een uitgebreid assortiment aan natuurlijke zelfzorgmiddelen. Wanneer onvoldoende nutriënten worden opgenomen via de voeding, bieden voedingssupplementen een ideale oplossing om de gehaltes van vitaminen en mineralen opnieuw te optimaliseren. Breng zowel je arts als je apotheker steeds op de hoogte van de inname ervan. Sommige vitamines en mineralen kunnen namelijk de werking van andere geneesmiddelen beïnvloeden.

Wij geven je ook graag advies over fyto- en homeopathie.

Neem een kijkje bij onze natuurlijke gamma's Tilman en Ixxpharma.

Sportvoeding met advies 
Als sporter kan je pas optimale sportprestaties leveren wanneer het de voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam echt nodig heeft. Wij maken je wegwijs in ons ruim assortiment sportvoeding. Etixx

Dieetvoeding
Uitgebreid aanbod specifieke voedingsproducten, van suikervrije producten voor diabetespatiënten tot laagcalorische maaltijdshakes om af te slanken. Revogan

Bijvoeding
Bijvoeding is medische voeding die verrijkt is met energie en/of eiwitten. Assortiment voor verschillende ziektebeelden (ondervoeding, diabetes, doorligwonden, kanker, ...) Fresubin

Gezond in beweging
Voor elk gewricht vind je hier de juiste brace. Evenals steunkousen, kompressiekousen, diabeteskousen, anti-emboliekousen en reiskousen. Wij staan u bij met advies en helpen u bij de maatname.

U vindt bij ons het volledige gamma van BOTA en PUSH sports.

Terugbetaalde bandagisterie
Op vrijdagvoormiddag kunt u bovendien een afspraak maken met onze bandagist Pauline van Orthopedie Matton voor maatname van :

borstprothesen
braces op maat
armkous (lymfoedeem), steunkous klasse III
diabetische schoen
steunzolen

Steunzolen zijn een efficiënt hulpmiddel om u van vele voet-, knie-, heup- en lage rugklachten te verlossen.
Voetafwijkingen zoals platvoeten, holvoeten, …
Scheefstand van de heup
Voetproblemen na trauma
Rug-, heup-, knie- en voetklachten bij dagelijkse of sportieve activiteiten
Overdruk aan voetzool
Overbelasting spieren en pezen
Hielspoor
(Sport)blessures
Voetaandoeningen door reuma
Voetaandoeningen door diabetes
Fasciitis plantaris

Maak uw afspraak online

Het voorschrift
Een paar steunzolen is vrij te verkrijgen. Indien u van een tussenkomst van het ziekenfonds wilt genieten, is bijgevolg een voorschrift van een geneesheer-specialist vereist.
Orthopedie
Fysische geneeskunde en revalidatie
Fysiotherapie
Reumatologie
Algemene heelkunde
Pediatrie
Neurologie & neuropsychiatrie
(Functionele)revalidatie

Als uw zolen vreemd blijven aanvoelen na een inloopperiode, kunt u gratis genieten van onze na-service. Hiervoor dient u steeds een afspraak te maken. Indien nodig worden de steunzolen aangepast.

Kostprijs steunzolen en terugbetaling
Indien u een voorschrift heeft van een geneesheer-specialist dan worden uw steunzolen terugbetaald door het ziekenfonds.
De kostprijs voor een paar steunzolen bedraagt € 120,- hiervan krijgt u € 50,04 terug van de mutualiteit mits u een voorschrift heeft.
Hernieuwingstermijn
Tot 18 jaar: jaarlijkse terugbetaling
Vanaf 18 jaar: twee-jaarlijkse terugbetaling

Door een steeds ouder wordende bevolking is er een grotere vraag naar aangepaste zorg voor hulpbehoevende personen die zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen.

Wij zijn een ZORGPUNT apotheek. Wij bieden u allerhande thuiszorgdiensten aan.
U kunt terecht bij ons voor :

  • Huren of aankopen van thuiszorgmateriaal zoals elektrisch verstelbaar ziekenhuisbed, anti-decubitusmatras, relaxzetel, toiletstoel, hometrainer, looprek, rollator, rolstoel, aerosoltoestel, krukken… geleverd aan huis, 7 dagen op 7. U kunt hiervoor bij ons terecht of op 0471 21 15 17 of via www.zorgpunt.eu
  • Aankopen van hulpmiddelen in huis. Het assortiment vindt u op www.advys.be of vraag de brochure in de apotheek.
  • Bent u minder mobiel ? Dan hebt u waarschijnlijk recht op een gratis, volledig terugbetaalde rollator, rolstoel of scooter. Vraag uw arts om de bijlage 19 in te vullen. Dit document kan je hieronder downloaden of vraag een exemplaar in je apotheek.
  • Gratis aflevering stoma-materiaal, urinezakken, penishulzen, … Jaarlijks voorschrift van de huisarts volstaat. Gratis aflevering sondes voor autosondage. Maandelijks voorschrift en attest is hiervoor noodzakelijk.
  • Personenalarm
  • Installatie traplift van Stannah.
  • Incontinentie
    Hartmann en AMD aan –40 %, Tena aan –20 %. Wij helpen u in alle discretie bij het kiezen van het juiste product. Wij bieden u stalen aan om uw keuze te vergemakkelijken. Wij helpen je bij de aanvraag van het incontinentieforfait. Levering aan huis is mogelijk (Evergem).

Voor het welzijn van uw trouwe vriend hebben we de nodige producten in ons gamma. Hiertoe behoren verzorgingsproducten en middelen om uw huisdier te ontwormen of om vlooien en teken te voorkomen of te verwijderen. Ook voorschriftplichtige geneesmiddelen zijn bij ons verkrijgbaar. Daarnaast bieden we eveneens dieetvoeding en voedingssupplementen aan voor uw gezelschapsdier.

Mijn huisdier