Wie zijn we

Wie zijn we

Kristel staat voor jullie klaar om u aangepast advies te geven specifiek afgestemd op uw situatie. Kristel Bollengier studeerde aan de KULeuven en studeerde af in 2000. Klantvriendelijkheid, farmaceutische zorg waarbij de patiënt centraal staat en productkeuze op wetenschappelijke basis zijn de belangrijkste pijlers waarop wordt gesteund.

Om een zo goed mogelijke farmaceutische zorgverstrekking te verlenen, worden continu bijscholingen gevolgd. Met de grootste zorg bereiden wij uw magistrale bereidingen en geven we daarnaast graag een extra woordje uitleg bij het gebruik van nieuwe medicatie. 

Bent u chronische patiënt? Dan begeleiden wij u graag als uw huisapotheker. Wij maken uw medicatieschema op en maken ze toegankelijk voor arts en ziekenhuis. We controleren bij elke aflevering het juiste gebruik van uw geneesmiddelen, interacties, dosering, dubbel gebruik, enz. Zo krijg je steeds de medicatie die jij nodig hebt.

Als zorgpunt apotheek kunt u bij ons terecht voor het huren en aankopen van al uw thuiszorgmateriaal (ziekenhuisbed, toiletstoel, rollator, relaxzetel, ...)
Wij leveren 7 dagen op 7.  Meer info op www.zorgpunt.eu

Wij zijn tevens een incontinentie advies punt. Wij helpen u in alle discretie met het kiezen van het geschikte product. Hartmann en AMD aan 40 % korting, Tena aan 20 % korting.

Met allopathie worden de klassieke geneesmiddelen bedoeld. We bieden een luisterend oor en stellen gerichte vragen om u een geschikt product op maat te adviseren of raden u op basis van de bekomen informatie aan om een arts te consulteren. Daarnaast geven we u deskundig advies over de werking en het correct gebruik van de geneesmiddelen.

Allopathie

Iedere huid is verschillend, daarom bieden we u een ruim aanbod aan verzorgingsproducten van meerdere gamma’s om tot de ideale verzorging voor uw type huid te komen. Voor elk wat wils: jong of oud, van acné tot de eerste rimpeltjes, een droge of vette huid… samen met u gaan we op zoek naar de geschikte producten voor uw dagelijkse verzorging. Bovendien beschikken we ook over verzorgingsproducten die aangepast zijn voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen.

Cosmetica

Nutriënten of voedingsstoffen hebben een gunstige invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Wanneer onvoldoende nutriënten worden opgenomen via de voeding, bieden voedingssupplementen een ideale oplossing om de gehaltes van vitaminen en mineralen opnieuw te optimaliseren. Tot het uitgebreide gamma aan kwalitatief hoogwaardige supplementen behoren onder andere vitaminen, tonica en sport- en dieetvoeding. Breng zowel je arts als je apotheker steeds op de hoogte van de inname ervan. Sommige vitamines en mineralen kunnen namelijk de werking van andere geneesmiddelen beïnvloeden.

Voedingssupplementen

Fytotherapie of kruidengeneeskunde is het behandelen van gezondheidsklachten en ziektes op basis van planten en kruiden. Al eeuwenlang is bekend dat bepaalde planten een geneeskrachtige werking hebben. Fytotherapie is beschikbaar in verschillende vormen zoals tabletten, capsules, druppels, tincturen, maar er is ook een ruim gamma aan thee in de apotheek beschikbaar. Fytotherapie is echter niet altijd onschuldig, sommige planten zijn uiterst krachtig of giftig of kunnen reageren met andere medicatie. Vraag daarom steeds advies aan uw apotheker.

Fytotherapie

Homeopathie is gebaseerd op het gelijkheidsprincipe: wanneer een bepaalde stof leidt tot ziekte, dan kan een sterk verdunde vorm van die actieve stof genezend werken. In het algemeen geldt dat hoe groter de verdunning, hoe sterker de werking is. De vormen die het meest voorkomen binnen de homeopathie zijn granulen, globulen en druppels. Vele verdunning zijn op voorraad in de apotheek of kunnen op korte tijd worden verkregen.

Homeopathie

In de apotheek is een ruime kinderhoek voorzien om aan de behoeften van uw kleine spruit te voldoen. Zowel babyvoeding, flessen en zuigspenen als fopspenen en verzorgingsproducten behoren tot het assortiment. Ook voor een droog of atopisch babyhuidje zijn er aangepaste producten te verkrijgen. Daarnaast helpen we u graag bij typische babyproblemen zoals luiereczeem, krampjes, eerste tandjes, …

Babyvoeding en -verzorging

Voor het welzijn van uw trouwe vriend hebben we de nodige producten in ons gamma. Hiertoe behoren verzorgingsproducten en middelen om uw huisdier te ontwormen of om vlooien en teken te voorkomen of te verwijderen. Ook voorschriftplichtige geneesmiddelen zijn bij ons verkrijgbaar. Daarnaast bieden we eveneens dieetvoeding en voedingssupplementen aan voor uw gezelschapsdier.

Dierenverzorging

Door een steeds ouder wordende bevolking is er een grotere vraag naar aangepaste zorg voor hulpbehoevende personen die zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen.

Wij zijn een ZORGPUNT apotheek. Wij bieden u allerhande thuiszorgdiensten aan.
U kunt terecht bij ons voor :

  • Huren of aankopen van thuiszorgmateriaal zoals elektrisch verstelbaar ziekenhuisbed, anti-decubitusmatras, relaxzetel, toiletstoel, hometrainer, looprek, rollator, rolstoel, aerosoltoestel… geleverd aan huis, 7 dagen op 7. U kunt hiervoor bij ons terecht of op 0471 21 15 17 of via www.zorgpunt.eu
  • Aankopen van hulpmiddelen in huis. Het assortiment vindt u op www.advys.be of vraag de brochure in de apotheek.
  • Bent u minder mobiel ? Dan hebt u waarschijnlijk recht op een gratis, volledig terugbetaalde rollator, rolstoel of scooter. Vraag uw arts om de bijlage 19 in te vullen. Dit document kan je hieronder downloaden of vraag een exemplaar in je apotheek.
  • Gratis aflevering stoma-materiaal, urinezakken, penishulzen, … Jaarlijks voorschrift van de huisarts volstaat. Gratis aflevering sondes voor autosondage. Maandelijks voorschrift en attest is hiervoor noodzakelijk.
Medische hulpmiddelen

Aankoop incontinentie materiaal. Hartmann en AMD aan –40 %, Tena aan –20 %. Wij helpen u in alle discretie bij het kiezen van het juiste product. Wij bieden u stalen aan om uw keuze te vergemakkelijken.

Incontinentiematerialen